Jak na vajíčka po Velikonocích? Pomůže Remoska

Velikonoční svátky letos uvítáme nezvykle brzy, na konci března. Již nyní se těšíme na několik dní volna, rodinná setkání, labužnická hodování i oblíbené zvyky. Ženy se ponoří do malování kraslic, tematického dekorování a přípravy velikonočních mazanců, beránků, nádivek a dalších lahůdek. Muži zase vyrazí na oblíbenou koledu. Ta se stává „noční můrou” většiny hospodyněk. Jejich drahé polovičky se totiž vrátí domů s košíkem plných vajíček uvařených natvrdo. Pak nastává každoroční dilema – co s nimi? Vyzkoušejte některý ze zajímavých receptů, který si pro letošní Velikonoce připravila tradiční česká REMOSKA®.

Pokud Remosku doma ještě nemáte, je nejvyšší čas naznačit velikonočnímu zajíčkovi, jakým směrem by měl svou letošní nadílku zaměřit.

Velikonoční nadílka s Remoskou aneb Co se záplavami vajec…

Elektrická pečící mísa REMOSKA® se stane kulinářskou hvězdou nejen na Velikonoce. Tato česká stálice dominuje našim kuchyním déle než půl století. Svůj úspěch staví na jedinečné a osvědčené konstrukci. Je velice univerzální a hodí se k mnoha nejrůznějším kuchyňským úpravám. Umožňuje vařit, péct, zapékat, smažit, dusit i rozmrazovat. Klasické pojetí věrné původním modelům doplňují ty nejmodernější technologie.

Nepřilnavá povrchová úprava Teflon®DuPont umožňuje připravovat pokrmy jen s minimálním množstvím tuku. V Remosce tak dokážete uvařit zcela v souladu s moderními výživovými požadavky. Díky šetrné tepelné úpravě dochází u použitých surovin k minimálním ztrátám vitamínů a živin.

REMOSKA® ve srovnání s běžnými kuchyňskými elektrospotřebiči vyniká svou hospodárností. Ocení jí tedy i Vaše peněženka. Vybrat si můžete ze dvou velikostí a dvou nepřilnavých povrchových úprav Teflon®Classic a Teflon®Select.

Milovníci barev ocení výběr Remosky ze čtyř módních odstínů: Sparklink Black, Lavender Blue, Hot Chilli nebo Champagne Gold.

REMOSKA® se výborně hodí k přípravě tradičních velikonočních pokrmů, jako je mazanec nebo nádivka. Vyzkoušet však můžete také zajímavé recepty, které Vám pomohou „zbavit se” vykoledovaných vajec.

Recepty: Vajíčka a Remoska

ŠVÝCARSKÉ BRAMBORY

Foto_brambory_3 [800x600]

Ingredience:

  • 3/4 kg vařených brambor
  • 2 lžíce másla
  • 3 vejce natvrdo
  • 100 g strouhaného sýra
  • 2 syrová vejce
  • 1/2 l mléka nebo smetany

Postup:

Brambory a vařená vejce nakrájíme kráječem na vejce, každé zvlášť. Do polovinou másla vymaštěné remoskové mísy naklademe vrstvu brambor, kterou posolíme, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme máslem. Přidáme plátky posolených vajec a opět vrstvu osolených brambor a sýra. Zbytek sýra vmícháme do mléka, přidáme ušlehaná vejce
a sůl. Brambory s vejci pečeme asi 10 minut, pak je zalijeme mlékem s vejci, pokapeme máslem a upečeme do růžova. Doporučujeme podávat se salátem.

PLNĚNÉ UZENÉ MASO




Foto_maso_ingredience [800x600]
Foto_maso_2 [800x600]Foto_maso_3 [800x600]

Ingredience:

  • 4 silnější plátky uzeného masa
  • 1 plátek balkánského sýra
  • petrželová nať
  • 2 vařená vejce
  • 1 cibule
  • Kmín, pepř

Postup:

Do masa ostrým nožem prořízneme kapsu, naplníme ji rozdrobeným sýrem, nasekanými vejci a pokrájenou petrželkou. Maso pak sešijeme nebo spíchneme jehlou. Opepříme ho, okmínujeme a vložíme do Remosky. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, mírně podlijeme a za občasného podlévání pečeme doměkka.

Remoska®

Že neznáte Remosku? Zde je její představení a základní charakteristika:-)

Elektrická pečící mísa REMOSKA® je na našem trhu dobře známá a velmi oblíbená. Začala se vyrábět kolem roku 1957 a brzy si našla velkou oblibu v českých domácnostech pro svoji univerzálnost přípravy všech druhů jídel, dlouhou životnost a nenáročnou obsluhu a údržbu. V oblibě ji měla nejen starší generace našich maminek a babiček, které na její služby nedají dopustit. Díky své všestrannosti, ceně i výrazně nižší spotřebě energie získává nové příznivce i v moderní době. Je upřednostňována oproti klasickým troubám i dalším výdobytkům na poli aktuálních kuchyňských elektrospotřebičů.

Více o Remosce si přečtěte v článku: Remoska je stálicí českých kuchyní, kde jsem Remosku blíže představil.