Remoska je stálicí českých kuchyní
Remoska je synonymum pro elektrickou pečící mísu. Většina z nás ji z nás. V oblibě ji měla nejen starší generace našich maminek a babiček. A opět se oprávněně dere na výsluní do našich kuchyní a nynější mladší generace si ji také oblíbila.
Elektrická pečící mísa REMOSKA® je na našem trhu dobře známá a velmi oblíbená. Začala se vyrábět kolem roku 1957 a brzy si našla velkou oblibu v českých domácnostech pro svoji univerzálnost přípravy všech druhů jídel, dlouhou životnost a nenáročnou obsluhu a údržbu. Remoska je stálicí českých kuchyní již více než 50 let. Proč tomu tak je?
Remoska
- šetří čas
- má nízkou spotřebu, vystačí si doslova s málem, šetří tedy i peníze
- peče zdravě a chutně
- snadno se obsluhuje
- je opravdu velmi kvalitní
- díky svým vlastnostem je velmi přizpůsobivá.
Díky své všestrannosti, ceně i výrazně nižší spotřebě energie získává Remoska nové příznivce i v moderní době. Je upřednostňována oproti klasickým troubám i dalším výdobytkům na poli aktuálních kuchyňských elektrospotřebičů.
Vysoká hospodárnost Remosky
Obrovskou výhodou Remosky je vysoká hospodárnost – šetří Váš čas, peníze i elektrickou energii. Obsluha je opravdu nenáročná, nevyžaduje regulaci, proto můžete během přípravy pokrmů odpočívat nebo se věnovat jiným oblíbeným činnostem. Peníze šetříte již při jejím nákupu – spojuje totiž v sobě vlastnosti mnoha různých elektrospotřebičů, které jsou většinou specializované jen na jednu funkci.
Další úsporu zaznamenáte při samotném provozu, který je znatelně hospodárnější než v případě klasické pečicí trouby.
Například Remoska® ORIGINAL Teflon® má až 5x nižší spotřebu elektrické energie než elektrická trouba. To co můžete upéct v klasické troubě, REMOSKA® upeče také a mnohem kvalitněji a levněji, právě díky velmi nízké spotřebě elektrické energie. REMOSKA® se jen zapne s jakýmkoliv masem či těstem a vy může dělat mnoho dalších činností. Díky nízkému příkonu není potřebná regulace.
Příprava pokrmů v Remosce
Vedle hospodárnosti provozu je největší výhodou elektrické pečící mísy REMOSKA® je její univerzálnost v použití. Uvaříte kdekoliv. Doma, na chatě, chalupě, ubytovně či studentských kolejích, ale i v kempech během dovolené připravíte rychle a snadno svá oblíbená jídla.
REMOSKA® umí nejen péci a zapékat, ale i dusit, smažit, grilovat, připravovat toasty, ohřívat i rozmrazovat a rozpékat. Připravíte v ní všechny druhy masa, drůbež, ryby, zeleninu, pizzu, bramboráky, koláče, buchty, dorty či bábovky. Na co jen budete mít chuť.
Připravená jídla v elektrické pečicí míse REMOSKA® zůstávají šťavnatá, vláčná dobře propečená a nevysoušejí se dlouhým pečením, jako v klasické troubě, protože víko zůstává uzavřené a přebytečná pára je odváděna dvěma ventily ve víku. Ztráty biologických parametrů jsou minimální. S povrchovou úpravou Teflon®pokrmy se nepřipalují a přitom nemusíte použít příliš tuku. Remoska® je královnou šetrné a všestranné přípravy pokrmů.
V Remosce můžete vařit zcela bez tuku nebo jen s jeho minimálním množstvím, hodí se tak i pro vyznavače štíhlé linie či osoby s dietetickými omezeními.
Jednotlivé typy Remosek
Hrnec elektrický Remoska Grand R22
Remoska R 22 s příkonem 580 W, nepřilnavou povrchovou úpravou mísy a novým topným víkem, které zajistí rovnoměrnější přípravu jídel. Velký objem 4 l dostatečný i pro rodiny.
Horní část víka je vyrobena z nerezového plechu. REMOSKA® s víkem bez skla peče rovnoměrně a po celé ploše. Dolní část víka z hliníku je potažena nepřilnavým povrchem Teflon® Classic.
Vypínač je umístěn na horní části držadla, tak aby kontrola stavu zap/vyp byla možná v jakékoliv poloze. Umístění vypínače na horní části držadla usnadňuje ovládání pro praváky i leváky. Víko je navrženo tak, aby mohlo být položeno na pracovní plochu topnou částí směrem vzhůru.
Mísa je vyrobena z hliníku (pro dobrý přenos tepla z víka na mísu) a povrchově potažena materiálem Teflon® Classic.
Stojan je vyroben z tepelně odolného plastu.
Skládá se ze tří částí:
- Topné víko se čtyřmi výdušnými otvory
- Mísa s uchy
- stojan
- Povrchová úprava: Teflon ® DuPont CLASSIC
- Příkon : 580 W
- Napětí : 230-240V/ 50Hz
- Obsah: 4l
- Průměr mísy: 29 cm
- Váha : 4,5 kg
Aktuální cenu této Remosky můžete zjistit zde – Kasa.cz
Hrnec elektrický Remoska ORIGINAL R21
Remoska R 21 s příkonem 400 W, nepřilnavou povrchovou úpravou mísy a novým topným víkem, které zajistí rovnoměrnější přípravu Vašich oblíbených jídel. Průměr této mísy je 22 cm a pojme až 2 litry pokrmu.
Horní část víka je vyrobena z nerezového plechu. REMOSKA® s víkem bez skla peče rovnoměrně a po celé ploše. Dolní část víka z hliníku je potažena nepřilnavým povrchem Teflon® Classic. Vypínač je umístěn na horní části držadla, tak aby kontrola stavu zap/vyp byla možná v jakékoliv poloze. Umístění vypínače na horní části držadla usnadňuje ovládání pro praváky i leváky. Víko je navrženo tak, aby mohlo být položeno na pracovní plochu topnou částí směrem vzhůru.
Mísa je vyrobena z hliníku (pro dobrý přenos tepla z víka na mísu) a povrchově potažena materiálem Teflon® Classic.
Stojan je vyroben z tepelně odolného plastu.
Skládá se ze tří částí:
- Topné víko se třemi výdušnými otvory
- Mísa s uchy
- stojan
- Povrchová úprava: Teflon® DuPont CLASSIC
- Příkon : 400 W
- Napětí : 230-240V/ 50Hz
- Obsah: 2l
- Průměr mísy: 22 cm
- Váha : 3 kg
Aktuální cenu této Remosky můžete zjistit zde – Kasa.cz
Tři recepty pro vaření a pečení v Remosce
Pečené kuře
Doba pečení – 70 minut
Suroviny: Kuře 1,3 kg, 2 polévkové lžíce oleje, sůl a grilovací koření dle chuti
Postup: Kuře rozčtvrtíme, umyjeme a osušíme. Čtvrtky kuřete osolíme. Jednu lžíci oleje smícháme s grilovacím kořením a touto směsí kuřecí čtvrtky potřeme. Čtvrtky kuřete vložíme do mísy a přidáme druhou lžíci oleje. Přiklopíme víko a pečeme bez otevírání 70 minut.
Na receptu tradičního pečeného kuřete lze snadno zvolit a porovnat typ a velikost Remosky. Do menšího typu R21 se vejde jedno cca 1,3 kg kuře, do většího Grand modelu R22 se vejdou kuřata dvě.
Hříbkové rizoto
(Typ R 21, při použití typu R 22 připravíme dvojitou dávku)
Doba pečení – 40 minut
Suroviny: 500 g hříbků (popř. žampiónů), 250 g rýže, 1/2 l vývaru, 2 cibule, 70 g másla, sůl, pepř, kmín, houbové koření, parmezán
Postup: Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené hříbky a krátce podusíme. Poté přidáme opranou rýži, koření a zalijeme půlkou vývaru. Dobře promícháme a pečeme 35- 40 minut. Dle potřeby během pečení doléváme druhou půlkou vývaru. Každou porci posypeme strouhaným parmezánem.
Jablkový závin z listového těsta
(Typ. R 21, při použití typu R 22 připravíme dvojitou dávku)
Doba pečení – 35 minut
Suroviny: 250 g listového těsta, 2 jablka, ořechy, rozinky, vanilkový cukr, skořice, strouhanka, 1 vejce na potření
Postup: Listové těsto rozdělíme na 2 části, abychom měli 2 záviny. Rozválíme je na moukou posypaném vále asi na 1/2 cm plát. Lehce posypeme strouhankou a na ni dáme nastrouhaná jablka. Přidáme nasekané ořechy, rozinky, skořici a vanilkový cukr. Záviny zatočíme, na koncích stiskneme, aby nevytekla šťáva z jablek a vložíme do nevymazané mísy. Nakonec je potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme 35 minut
Dobrou chuť!
Remosku® ORIGINAL si můžete vybrat například zde, doporučujeme obchod Kasa.cz